Kausimaksut

Kausimaksut 2023-2024


HoNsU otti muutama kausi sitten käyttöön uudistetun kausimaksujärjestelmän, joka on toiminut hyvin ja vähentänyt selvästi seuran maksuliikennettä, joka taas helpottaa seuran työntekijöiden ja rahastonhoitajien tehtäviä. Jokainen seuran juniori on velvollinen maksamaan oman ikäluokkansa/joukkueensa kausimaksun. Kausimaksulla seura kattaa isoimmat ja jo ennen kauden alkua tiedossa olevat kulueränsä, jotka ovat eritelty tarkemmin alla.

Kausimaksut tulevalle kaudelle 2023-2024 ovat nyt julkaistu ja näet ne alla olevasta taulukosta. Kausimaksun suuruudet voivat muuttua kauden aikana erityistapauksissa, kuten esimerkiksi kilpailutoiminnan kulujen muuttuessa merkittävästi ennakoidusta.

IkäluokkaRyhmäToimintamaksuLaskutuserä (4kpl)
U19-pojatKilpa1300 €325 €
U17-pojatKilpa1000 €250 €
U19-U17-pojatHarraste600 €150 €
U16-tytötKaikki900 €225 €
U16-pojatKaikki900 €225 €
U14-tytötKaikki800 €200 €
U14-pojatKaikki800 €200 €
MinitytötKaikki600 €150 €
MinipojatKaikki600 €150 €
MikrotytötKaikki500 €125 €
MikropojatKaikki500 €125 €

Muista seuroista HoNsUn toimintaan (esimerkiksi yhteisjoukkueeseen) rinnakkaislisenssillä osallistuvat pelaajat maksavat kausimaksusta tapauskohtaisesti osuuden seuran hallituksen päätöksellä. 

Kausimaksujen laskutus tapahtuu neljästi vuodessa (syys-lokakuussa, joulukuussa, helmikuussa ja huhtikuussa) joukkueiden omien tilien kautta. 
 

Kausimaksu sisältää:

 • Valmentajien korvaukset, lisenssit ja mahdolliset vakuutukset
 • Salimaksut harjoitusvuoroista ja sarjatoiminnan pelivuoroista*
 • Erotuomarimaksut sarjaotteluista*
 • Sarjamaksut, karsintojen ja lopputurnausten osallistumismaksut*
 • Seurasiirto toimintaan mukaan tuleville*
 • Maajoukkue-edustukset*
 • Peliasut*
 • Ensiaputarvikkeet ja teipit*
 • Seuran hallinnolliset kulut
 • Seuratapahtumat
 • Valmentajien ja toimihenkilöiden koulutukset*
 • Lauri Markkanen Tournament 2024 -osallistumismaksu
 • Kesäharjoittelu
 • Seuran jäsenmaksu (20€)

      (*Seuran toimintalinjan ja hallituksen suostumuksen mukaisesti)
 

Kausimaksu ei sisällä:

 • Pelaajien lisenssit ja vakuutukset
 • Vieraspelien matkustus- ja ruokailukulut
 • Mahdollisten kotikarsintojen yhteistalouslaskelmat (vain U19-U15-ikäisillä)
 • Mahdolliset lisävuorot ja harjoituspelit
 • Turnaukset, leirikulut, muut joukkueen omat tapahtumat
 • Varusteet
   

Mahdolliset avustukset

Sisaralennus
Mikäli samasta perheestä on kaksi tai useampia lapsia seuran joukkueissa, voidaan heidän kohdallaan anoa sisaralennusta. Sisaralennus on -10% nuoremmilla sisarilla. Vanhin juniori maksaa täyden kausimaksun ja nuoremmat saavat omasta kausimaksustaan -10% alennuksen. Alennus hyvitetään viimeisen laskutuserän (4. erä) yhteydessä. Sisaralennus on anottava 15.12.2023 mennessä seuralta sähköpostitse info(at)honsu.fi. 

Loukkaantumiset ja sairastapaukset
Mikäli pelaaja loukkaantuu tai on poissa joukkueen toiminnasta pitkäkestoisen sairastapauksen tai loukkaantumisen johdosta, on hänen mahdollista saada hyvitystä kausimaksusta. Hyvitykset haetaan sähköpostitse vapaamuotoisella hakemuksella ja mahdollisella lääkärintodistuksella info(at)honsu.fi.

Taloudellinen avustus vähävaraisille
Taloudellista tukea lapsen korisharrastukseen voi hakea seuralta vapaamuotoisella hakemuksella koko kauden ajan. Hakemus tulee lähettää sähköpostilla info(at)honsu.fi. Seuran hallitus käsittelee kaikki hakemukset ja päättää avustuksista tapauskohtaisesti.

Avustus toiminnan vähyyden takia
Mikäli juniori ei pysty osallistumaan täysipainoisesti tarjottuun toimintaan esimerkiksi pitkän välimatkan tai toisen harrastuksen päällekkäisyyden takia, tai ei esimerkiksi osallistu pelitoimintaan ollenkaan, voidaan tapauskohtaisesti myöntää avustuksia kausimaksuihin. Vapaamuotoinen hakemus tulee lähettää sähköpostilla info(at)honsu.fi. Seuran hallitus käsittelee kaikki hakemukset ja päättää avustuksista tapauskohtaisesti.

Maajoukkue-edustukset
Seura tukee omien junioreidensa virallisia maajoukkuetapahtumia. Tukisumma on seuran taloudellisen tilanteen mukaisesti 10-100% osuus maajoukkuetapahtuman kuluista. Tukisumma on kuitenkin lähtökohtaisesti sama kaikille samassa maajoukkuetapahtumissa oleville junioreille. Juniori maksaa maajoukkuetapahtuman laskun lähtökohtaisesti ensin itse ja saa seuran hallituksen päätöksellä tuen seuralta kuittia ja maajoukkuekutsua vastaan. Seura pyrkii tukemaan maajoukkue-edustuksia niin paljon kuin vain mahdollista.

HoNsU järjestää hiihtolomalla korisleirin!

HoNsU järjestää hiihtolomalla kolmepäiväisen korisleirin. Leiri on tarkoitettu kaikille koripalloilusta kiinnostuneille vuosina 2012-2016-syntyneille tytöille ja pojille. Leiri järjestetään ma 26.2. – ke 28.2. Kypärämäen koululla. Leirille voit osallistua koko ajaksi tai vaan osaan päivistä omien aikataulujesi mukaisesti. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirin ohjaajina toimivat HoNsUn osaavat ja koulutetut valmentajat. Leirin […]

Laurin kotipesä – Susijengin maksuton kisakatsomo lapsiperheille!

Tule kokemaan Susijengin kisahuuma lapsiperheiden maksuttomaan kisastudioon ”Laurin kotipesään”! Lapsiperheiden maksuton kisakatsomo ”Laurin kotipesä” Monitoimitalolla su 27.8. klo 13.00–17.00 Susijengi vs. Japani MM-pelin yhteydessä. Jyväskylän kaupunki, Ruutu ja Koripalloliitto järjestävät yhdessä Lauri Markkasen kasvattajaseuran HoNsUn kanssa ”Laurin kotipesä” -nimellä kulkevan lapsiperheille suunnatun maksuttoman kisakatsomon Monitoimitalolla koripallon MM-kisojen yhteydessä! Ruudun tarjoama ottelulähetys alkaa klo 14.40 ja […]

Palkitut kaudella 2022-2023

HoNsU:n kauden 2022-2023 päättäjäiset järjestettiin tiistaina 30.5. Monnarilla. Palkitut kausi 2022-2023 Seuran palkinnot Vuoden joukkue: U15-tytötVuoden pelaaja: Viljami Valtonen (U16-pojat)Esimerkillinen tyttöjuniori: Helmiliina Huovila (U16-tytöt)Esimerkillinen poikajuniori: Santeri Manninen (U14-pojat)Vuoden valmentaja: U15-tyttöjen valmennustiimi (Teppo Lairio, Juha Kovanen, Mikko Lampinen)Vuoden kasvattaja: Leevi Valtanen (U14-tytöt)Vuoden joukkueenjohtaja: Henri Elomaa (Mikrotytöt)Vuoden rahastonhoitaja: Mika Silvennoinen (U15-U14-pojat)Vuoden taistelija: Kaapo Löfman (U16-pojat) Juniorijoukkueet Mikrotytöt kehittynein: Elsa PeuraMikrotytöt treenaaja: Mysi MalkamäkiMikrotytöt tsemppari: Eeva Lehtonen Mikropojat tunnollinen harjoittelija: Eetu LehikoinenMikropojat kehittynein: Eetu […]

HoNsU:lle kesätöihin? Hae nyt!

Olemme saaneet Keski-Suomen Liikunnalta tuen viiden 15-29 -vuotiaan nuoren työllistämiseksi kesätöihin! HoNsU työllistää KesLin tuen avulla viisi 15-29-vuotiasta nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi tai yhteensä 60 tunniksi kesän aikana. Ainoa ehto on, että olet 15-29-vuotias ja kiinnostunut seuran toiminnasta sekä lasten liikuttamisesta!  Kesätyömahdollisuudet ovat seuraavat: 1. Apuohjaajiksi (2 paikkaa) HoNsUn järjestämille lasten Hippo-korisleireille kesäloman kahdella ensimmäisellä […]

Hippo-Korisleirit järjestetään kesällä – ilmoittautuminen nyt auki!

HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään myös tulevana kesänä! HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään jälleen tulevana kesänä. Leirit ovat tarkoitettuja kaikille koripalloilusta kiinnostuneille 6-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen leiriviikko 5.-9.6. on vuosina 2012-2016-syntyneille ja toinen leiriviikko 12.-16.6. on vuosina 2008-2011-syntyneille. Leirit järjestetään Kypärämäen koululla. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirien ohjaajina […]