Toimintasuunnitelma

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry
1.7.2022-30.6.2023
Toimintasuunnitelma kaudelle 2022 – 2023

Toiminnan tavoitteet

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry:n toiminta pitää sisällään laajan junioritoiminnan lisäksi aikuisten harrastekoripallotoiminnan.

Syksyllä 2017 alkaneen Lauri Markkasen koriskoulun jatkuminen ja kehittäminen on tärkeä asia. Viitenä ensimmäisenä toimintavuonna on tavoitettu yhteensä jo reilut 2000 lasta koripallon pariin. Toimintaa organisoi JBA, mutta HoNsUlla on koriskoulun ryhmissä eniten harrastajia sekä valmentajia.

Koriskoulu on lapsille täysin maksuton. Suuri haaste meille koriskouluissa onkin, että pystymme pitämään kynnyksen siirtyä maksulliseen seuratoimintaan mahdollisimman matalana, sekä saamaan koriskoululaisista mahdollisimman monet jatkamaan harrastusta myös seuran ikäkausijoukkueissa.

Toimintamme päätavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille laadukasta harrastustoimintaa koripallon parissa. Pelaamisen ohessa tärkeintä seuratyössä on kasvatustyö; kasvatamme pelaajistamme paitsi mahdollisimman hyviä koripalloilijoita ja urheilijoita, myös hyviä, yhteistyökykyisiä kansalaisia. Jatkuvuuden turvaamiseksi on tärkeää saada varsinkin nuorempiin ikäluokkiin mahdollisimman paljon pelaajia. Tavoitteena on se, että meillä on runsaasti pelaajia vielä vanhimmissa juniori-ikäluokissa ja pystymme tarjoamaan jokaiselle yksilölle sopivimman mahdollisen ympäristön kehittymiseen omien halujen mukaisesti. Haluamme antaa mahdollisuuksia toimia koripallon parissa pelaajauran jälkeenkin. Kaikille riittää tekemistä joko kilpailu- tai harrastesarjoissa pelaajana tai valmentajana sekä toimitsija- ja erotuomaritehtävissä. Järjestämme koulutuksia tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Valmennustoiminnassa teemme yhteistyötä JBA:n kanssa. Saimme vuonna 2021 Opetus- ja Kulttuuriministeriöltä myönteisen seuratukipäätöksen oman valmennuspäällikön palkkaukselle kaksivuotiskaudelle, joista kausi 2022–2023 on jälkimmäinen.

JBA on saanut Suomen Olympiakomitealta virallisen Akatemia-statuksen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhteistyö koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa on tiivistynyt olennaisesti. U19-ikäisten kilpatoiminta pelaa JBA Gradia nimen alla. Näin ollen HoNsUn toiminta keskittyy enemmän nuorempiin junioreihin, sekä vanhimpien junioreiden ja aikuisten harrastejoukkueisiin. Pelaajamäärien kasvaessa HoNsUlla voi olla myös omat U19-joukkueet valtakunnan sarjoissa, kuten kaudella 2022–2023 jo on poikien puolella.

Toiminnan laajuus

HoNsU ry on Suomen Koripalloliiton Keskisen alueen suurin koripalloseura. Pyrimme edelleenkin lisäämään harrastajamääriämme erityisesti nuorimmissa ikäluokissa (mikrot, minit ja U14-ikäiset). Lauri Markkasen koriskoulu tukee tätä tavoitetta. Tavoitteena on saada joukkueet aluesarjaan ja/tai valtakunnallisiin sarjoihin jokaiseen ikäluokkaan mikroista U19-junnuihin (JBA Gradia). Juniorilisenssipelaajien määrää pyrimme kasvattamaan kausittain ja lisäksi pyrimme pitämään koriskoululisenssien määrän noin 300:ssa.

Meille on jo tullut jonkin verran maahanmuuttajataustaisia harrastajia. Olemme valmiit lisäämään heidän osuuttaan ja olemme näin osaltamme mukana auttamassa kotouttamisessa.

Alueellinen yhteistyö

Teemme tiivistä yhteistyötä muiden alueen seurojen JBA:n, Säynätsalon Riennon, Muuramen Urheilijoiden, Laukaan Urheilijoiden ja Äänekosken Huiman kanssa. Yhteistyössä pyritään siihen, että jokaiselle juniorille löydetään ja tarjotaan sopivin ja kehittävin toimintaympäristö, sekä selkeä urakehitysmahdollisuus oman halun ja tavoitteiden mukaisesti jo juniori-iässä ja sen jälkeen omassa seurassa tai alueen muissa seuroissa.

Kauden 2022 – 2023 tärkeimmät tavoitteet

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry:n hallituksen tärkeimmät tavoitteet tulevalle kaudelle:

 • Saada joukkueet jokaiseen ikäluokkaan
 • Jokaisessa joukkueessa vähintään kaksi valmentajaa
  • Sisäisten ja ulkoisten valmentajakoulutusten lisääminen
 • Yläkoulutoiminnan kehittäminen
 • Seuran valmennuslinjan luominen
 • Lauri Markkasen koriskoulun toiminnan kehittäminen
  • Siirtyminen seuran ikäkausijoukkueisiin
   • Nuorimpien ikäluokkien harrastajamäärän kasvattaminen
 • Harrastajakoriksen pelaajamäärän kasvattaminen
 • Unified-toiminnan vakiinnuttaminen ja kehittäminen
 • Katukoristoiminnan kehittäminen ja olosuhteiden parantaminen
 • Uusien tekijöiden rekrytointi
 • Tähtiseura-ohjelma
 • Uusien varainhankinta- ja yhteistyömuotojen ideointi
 • Seuran taloudenpito tasapainossa

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry:n hallitus

HoNsU järjestää joululomalla korisleirin!

HoNsU järjestää joululomalla nelipäiväisen korisleirin. Leiri on tarkoitettu kaikille koripalloilusta kiinnostuneille vuosina 2014-2017-syntyneille tytöille ja pojille. Leiri järjestetään ti 2.1. – pe 5.1. Kypärämäen koululla. Leirille voit osallistua koko ajaksi tai vaan osaan päivistä omien aikataulujesi mukaisesti. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirin ohjaajina toimivat HoNsUn osaavat ja koulutetut valmentajat. Leirin […]

Laurin kotipesä – Susijengin maksuton kisakatsomo lapsiperheille!

Tule kokemaan Susijengin kisahuuma lapsiperheiden maksuttomaan kisastudioon ”Laurin kotipesään”! Lapsiperheiden maksuton kisakatsomo ”Laurin kotipesä” Monitoimitalolla su 27.8. klo 13.00–17.00 Susijengi vs. Japani MM-pelin yhteydessä. Jyväskylän kaupunki, Ruutu ja Koripalloliitto järjestävät yhdessä Lauri Markkasen kasvattajaseuran HoNsUn kanssa ”Laurin kotipesä” -nimellä kulkevan lapsiperheille suunnatun maksuttoman kisakatsomon Monitoimitalolla koripallon MM-kisojen yhteydessä! Ruudun tarjoama ottelulähetys alkaa klo 14.40 ja […]

Palkitut kaudella 2022-2023

HoNsU:n kauden 2022-2023 päättäjäiset järjestettiin tiistaina 30.5. Monnarilla. Palkitut kausi 2022-2023 Seuran palkinnot Vuoden joukkue: U15-tytötVuoden pelaaja: Viljami Valtonen (U16-pojat)Esimerkillinen tyttöjuniori: Helmiliina Huovila (U16-tytöt)Esimerkillinen poikajuniori: Santeri Manninen (U14-pojat)Vuoden valmentaja: U15-tyttöjen valmennustiimi (Teppo Lairio, Juha Kovanen, Mikko Lampinen)Vuoden kasvattaja: Leevi Valtanen (U14-tytöt)Vuoden joukkueenjohtaja: Henri Elomaa (Mikrotytöt)Vuoden rahastonhoitaja: Mika Silvennoinen (U15-U14-pojat)Vuoden taistelija: Kaapo Löfman (U16-pojat) Juniorijoukkueet Mikrotytöt kehittynein: Elsa PeuraMikrotytöt treenaaja: Mysi MalkamäkiMikrotytöt tsemppari: Eeva Lehtonen Mikropojat tunnollinen harjoittelija: Eetu LehikoinenMikropojat kehittynein: Eetu […]

HoNsU:lle kesätöihin? Hae nyt!

Olemme saaneet Keski-Suomen Liikunnalta tuen viiden 15-29 -vuotiaan nuoren työllistämiseksi kesätöihin! HoNsU työllistää KesLin tuen avulla viisi 15-29-vuotiasta nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi tai yhteensä 60 tunniksi kesän aikana. Ainoa ehto on, että olet 15-29-vuotias ja kiinnostunut seuran toiminnasta sekä lasten liikuttamisesta!  Kesätyömahdollisuudet ovat seuraavat: 1. Apuohjaajiksi (2 paikkaa) HoNsUn järjestämille lasten Hippo-korisleireille kesäloman kahdella ensimmäisellä […]

Hippo-Korisleirit järjestetään kesällä – ilmoittautuminen nyt auki!

HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään myös tulevana kesänä! HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään jälleen tulevana kesänä. Leirit ovat tarkoitettuja kaikille koripalloilusta kiinnostuneille 6-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen leiriviikko 5.-9.6. on vuosina 2012-2016-syntyneille ja toinen leiriviikko 12.-16.6. on vuosina 2008-2011-syntyneille. Leirit järjestetään Kypärämäen koululla. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirien ohjaajina […]