Toimintasuunnitelma

HoNsU Juniorit ry
1.7.2020-30.6.2021
Toimintasuunnitelma kaudelle 2020 – 2021

Toiminnan tavoitteet

HoNsU Juniorit ry:n toiminta pitää sisällään laajan junioritoiminnan lisäksi aikuisten harrastekoripallotoiminnan.

Syksyllä 2017 alkaneen Lauri Markkasen koriskoulun jatkuminen on tärkeä asia. Kolmena ensimmäisenä toimintavuonna on tavoitettu jo lähes 1500 lasta koripallon pariin. Tätä toimintaa organisoi JBA, mutta HoNsUlla on näissä ryhmissä eniten harrastajia sekä valmentajia.

Koriskoulu on lapsille täysin maksuton. Suuri haaste meille koriskouluissa onkin, että pystymme pitämään kynnyksen siirtyä maksulliseen seuratoimintaan mahdollisimman matalana, sekä saamaan koriskoululaisista mahdollisimman monen jatkamaan harrastusta myös seuran ikäkausijoukkueissa.

Toimintamme päätavoitteena on mahdollistaa lapsille ja nuorille laadukasta harrastustoimintaa koripallon parissa. Pelaamisen ohessa tärkeintä seuratyössä on kasvatustyö; kasvatamme pelaajistamme paitsi mahdollisimman hyviä koripalloilijoita ja urheilijoita, myös hyviä, yhteistyökykyisiä kansalaisia. Jatkuvuuden turvaamiseksi on tärkeää saada varsinkin nuorempiin ikäluokkiin mahdollisimman paljon pelaajia. Tavoitteena on se, että meillä on runsaasti pelaajia vielä vanhimmissa juniori-ikäluokissa. Haluamme antaa mahdollisuuksia toimia koripallon parissa pelaajauran jälkeenkin. Kaikille riittää tekemistä joko kilpailu- tai harrastesarjoissa pelaajana tai valmentajana sekä toimitsija- ja erotuomaritehtävissä.

Valmennustoiminnassa tehdään yhteistyötä JBA:n kanssa. JBA sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä hankerahaa valmennuspäällikön palkkaukseen kahdelle kalenterivuodelle (2018-2019). Tulevan kauden aikana on tarkoitus selvitellä mahdollisuutta palkata seurallemme oma valmennuspäällikkö.

JBA on saanut Suomen Olympiakomitealta virallisen Akatemia-statuksen. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että yhteistyö koulutuskuntayhtymä Gradian kanssa tiivistyy olennaisesti.  U19 ja WU19 (entiset A-pojat ja -tytöt) pelaavat JBA/Gradia nimen alla. Lähes kaikki pelaajat myös opiskelevat Gradian oppilaitoksissa. Näin ollen HoNsUn toiminta jatkossa keskittyy nuorempiin junioreihin, sekä vanhimpien junioreiden ja aikuisten harrastejoukkueisiin.
 

Toiminnan laajuus

HoNsU ry on Suomen Koripalloliiton Keskisen alueen suurin koripalloseura. Pyrimme edelleenkin lisäämään harrastajamääriämme erityisesti nuorimmissa ikäluokissa (mikrot ja minit). Lauri Markkasen koriskoulu tukee tätä tavoitetta. Tavoitteena on saada joukkueet aluesarjaan ja/tai valtakunnallisiin sarjoihin jokaiseen ikäluokkaan mikroista U19-junnuihin (JBA/Gradia). Lisenssipelaajia pyrimme kokoamaan noin 250 ja lisäksi 250 koriskoululisenssillä pelaavaa Lauri Markkasen koriskoululaista.

Meille on jo tullut jonkin verran maahanmuuttajataustaisia harrastajia. Olemme valmiit lisäämään heidän osuuttaan ja olemme näin osaltamme mukana auttamassa kotouttamisessa.

Alueellinen yhteistyö

Teemme tiivistä yhteistyötä muiden alueen seurojen JBA:n, Säynätsalon Riennon, Muuramen Urheilijoiden, Laukaan Urheilijoiden ja Äänekosken Huiman kanssa. Yhteistyössä pyritään siihen, että jokaiselle juniorille löydetään ja tarjotaan sopivin ja kehittävin toimintaympäristö, sekä selkeä urakehitysmahdollisuus juniori-iän jälkeen omassa seurassa tai alueen muissa seuroissa.

Kauden 2020 – 2021 tärkeimmät tavoitteet

HoNsU Juniorit ry:n hallituksen tärkeimmät tavoitteet tulevalle kaudelle:

 • Saada joukkueet jokaiseen ikäluokkaan
 • Jokaisessa joukkueessa vähintään kaksi koulutettua valmentajaa
 • Valmennus- / Junioripäällikön selvitystyö ja palkkaus
 • Yläkoulutoiminnan selvittely ja käynnistys
 • Lauri Markkanen Tournamentin kehittäminen JBA:n kanssa
 • Koulujen kerhojen, vierailujen ja harjoitusten lisääminen
 • Lauri Markkasen koriskoulun toiminnan kehittäminen
 • Nuorimpien ikäluokkien harrastajamäärän kasvattaminen
 • Harrastajakoriksen pelaajamäärän kasvattaminen
 • Katukoriskentän käyttöönotto yhdessä kaupungin kanssa
 • Olosuhteiden parantaminen yhdessä JBA:n ja liikuntapalvelujen kanssa
 • Uuden kausimaksusysteemin kehittäminen
 • Seuran toimintakäsikirjan valmistelu ja julkaisu
 • Hallitustyöskentelyn kehittäminen ja uusien tekijöiden rekrytointi
 • HoNsUsta taloudellisesti velaton ja vakaa seura

HoNsU Juniorit ry Hallitus

Hippo-Korisleirit järjestetään kesällä – ilmoittautuminen nyt auki!

HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään myös tulevana kesänä! HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään jälleen tulevana kesänä. Leirit ovat tarkoitettuja kaikille koripalloilusta kiinnostuneille 6-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen leiriviikko 5.-9.6. on vuosina 2012-2016-syntyneille ja toinen leiriviikko 12.-16.6. on vuosina 2008-2011-syntyneille. Leirit järjestetään Kypärämäen koululla. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirien ohjaajina […]

HoNsU mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa!

HoNsU on mukana OP Keski-Suomen nuorten kesätyökampanjassa myös tänä vuonna! OP Keski-Suomi lahjoittaa varat nuoren kesätyöntekijän palkkaukseen yhteensä 120 kesätyöpaikkaan ympäri Keski-Suomen. HoNsUn tarjoamat kesätyöpaikat ovat tänä kesänä apuohjaaja kesäleireille ja apuohjaaja kesän katukoristoimintaan. Hakuaika kesätyöhön päättyy 14.4. Tarkemmat lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät täältä: https://www.op.fi/web/op-keski-suomi/kesaduuni

Palautetta verkkosivuista

HoNsUn uudet verkkosivut on nyt julkaistu. Uudistuksessa siirryttiin käyttämään WordPress-julkaisujärjestelmää. Anna rohkeasti palautetta uudesta sivustosta ja kerro, jos jokin näyttää erikoiselta tai ei toimi niin kuin pitäisi. Kalle Kemilä0443210036kkemila@me.com

HoNsUn kesäloman päätösleiri

HoNsU järjestää kesäloman viimeisellä viikolla ma-to 1.-4.8. nelipäiväisen korisleirin Kypärämäen koululla! Leiri on tarkoitettu kaikille koriksesta kiinnostuneille vuosina 2011-2015-syntyneille lapsille. Leirin hinta 80€, sisältäen ohjatun toiminnan lisäksi lämpimän ruoan joka päivä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä löytyvällä lomakkeella tai sähköpostilla info@honsu.fi. Paikkoja rajatusti, joten toimi nopeasti!

Palkitut kaudella 2021-2022

HoNsU:n kauden 21-22 päättäjäiset pidettiin tiistaina 31.5. Monnarilla. Palkitut kausi 2021-2022 Seuran palkinnot Vuoden joukkue: U14-tytötVuoden pelaaja: Vilppu Vaskelainen (U16-pojat)Esimerkillinen tyttöjuniori: Reetta Jakonen (U16-tytöt)Esimerkillinen poikajuniori: Viljami Valtonen (U15-pojat)Vuoden valmentaja: Juuso Sainio (U16-tytöt)Vuoden kasvattaja: Matias Vähätörmä (Minipojat)Vuoden joukkueenjohtaja: Arto Sironen (U14-pojat)Vuoden rahastonhoitaja: Anssi Koskinen (U16-pojat)Vuoden taistelija: Arina Chub (Minitytöt) Juniorijoukkueet Mikrotytöt kehittynein: Sofia KontioMikrotytöt harjoittelija: Joanna SiekkinenMikrotytöt tsemppari: […]