Toimintakertomus

Toimintakertomus 2019 – 2020 (tilikausi 1.7.2019 – 30.6.2020)

HoNsU Juniorit ry:n edellinen vuosikokous pidettiin helmikuun 5. päivänä 2020. Kokous pidettiin OP Keski-Suomen tiloissa Jyväskylässä. Läsnä oli kuusi (6) yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen tilivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma toimintakausille 2019 – 2020 ja 2020 – 2021 vuosikokouksen myöhäisen ajankohdan vuoksi. Kokouksessa valittiin myös yhdistykselle hallitus. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtajana Antti Pahankala, varapuheenjohtajana Paavo Pitkänen (varajäsen Riku Vainio), Reena Abbey (varajäsen Janita Kemppainen) erovuorossa, Mikko Valtonen (varajäsen Karri Ärling) ja Ilja Saralahti (varajäsen Jarkko Danska) erovuorossa. Hallitus on pitänyt kolme (3) varsinaista kokousta toimintakauden aikana.

Urheilullisesti kulunut toimikausi 2019 – 2020 keskeytyi koronan takia maaliskuun puolivälin tienoilla. Suurin osa sarjoista jäi kesken eikä sijoituksia näin ollen jaettu.
 

Valtakunnan sarjat

U15-pojat pelasivat Robert Petersen Cupia. Sijoitus oli kauden keskeytyessä oman lohkonsa ensimmäinen ilman yhtään tappiota.

U14-pojat pelasivat SM-sarjaa ja ehtivät pelata keväällä neljä ottelua, joista yksi voitto ja kolme tappiota.

U16-tytöt pelasivat 1.divisioonaa ja ehtivät pelata 15 ottelua ennen keskeytystä, joista tuloksena kaksi voittoa ja 13 tappiota.

U14-tytöt pelasivat SM-sarjaa yhteisjoukkueella Säyrin kanssa, tuloksena kuudesta ottelusta kuusi tappiota.

Yhteistyöseuramme Jyväskylä Basketball Academyn U19-ikäiset tytöt ja pojat pelasivat 1. divisioonaa, molempien ollessa sarjojensa kolmansia, kun kausi päättyi.
 

Alueen sarjat

Juniorijoukkueemme pelasivat Keskisen alueen aluesarjoissa.

U19-pojat pelasivat aikuisten kuntosarjaa eli Keski-Suomen Korisliigaa yhdellä joukkueella. Sijoitus oli kahdeksas (kuusi voittoa, 15 tappiota).

U16-pojat olivat aluesarjassa ensimmäisinä (10 voittoa, yksi tappio).

U14-pojat pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjoissa kolmella joukkueella.

Minipojat pelasivat oman ikäluokkansa aluesarjaa kahdella joukkueella ja lisäksi olivat mukana U14-poikien ikäluokan aluesarjassa yhdellä joukkueella.

Mikropojat pelasivat aluesarjoissa kahdella joukkueella.

U16-tytöt pelasivat valtakunnallisen divarin lisäksi aluesarjaa Säyrin alla ja ehtivät pelata 10 peliä, joista tuloksena viisi voittoa ja viisi tappiota.

U14-tytöt pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjaa kahdella joukkueella.

Minitytöt pelasivat molempia aluesarjoja kahdella joukkueella.

Mikrotytöt pelasivat omaa aluesarjaansa kahdella joukkueella.

Myös aikuisten harrastekoripallo jatkui aktiivisena. Naisten kakkosdivisioonaa pelasimme yhdellä joukkueella. Sijoitus oli kauden keskeytyessä seitsemäs (kolme voittoa, 11 tappiota). Korisorjien toiminta jatkui entisellään, yksi säännöllinen harjoitus viikossa ja osallistuminen aikuisten harrasteturnauksiin Suomessa.

Yleistä

Valmentajatilanteemme on hyvä ja jokaisella joukkueella oli vähintään kaksi vastuullista valmentajaa.

Lisenssipelaajia meillä oli viime kaudella noin 480 ja sillä olimme edelleen Keskisen alueen suurin koripalloseura ja koko Suomen kahdeksanneksi suurin seura. Suurin syy tähän on Lauri Markkasen koriskoululaisten koriskoululisenssit. Lisenssimäärät ovat myös ilman koriskoululaisia kasvaneet vuosittain hieman, vaikka vanhimmat ikäluokat ovat siirtyneet akatemiatoiminnan alle.

Taloudenpito on aina urheiluseurassa haasteellista. Menoja riittää, mutta tulopuolelle on Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa vaikea koota yhteistyöeuroja. Tilinpäätös osoittaa, että koronasta huolimatta taloudessa onnistuttiin hyvin, tulos on positiivinen ja pystyimme myös lyhentämään velkojamme. Suuri kiitos kuuluu perinteiselle Nuorisoseuralle, joka yhä jaksaa tukea koripallon nuorisotoimintaa. Myös Jyväskylän kaupungin tuki toiminnalle on merkittävä ennen kaikkea sillä tavalla, että juniorien harjoitusvuorot ovat maksuttomia. Lisäksi saamme myös pientä rahallista avustusta kaupungilta. Onnistuimme saamaan avustukset myös OKMltä ja AVIlta.

Otimme toimintakauden aikana käyttöön uuden kausimaksusysteemin, jossa onnistuimme hyvin. Talouden seuranta helpottui paljon sekä seuran että joukkueen osalta ja samalla tapahtumien määrä väheni huomattavasti.

Kesällä 2016 perustettiin Keski-Suomeen uusi koripalloseura JBA (Jyväskylä Basketball Academy). Seuran tarkoituksena on toimia kaikkien keskisuomalaisten junioriseurojen kanssa yhteistyössä ja huolehtia alueen huippukoripallosta miesten puolella. JBAn keväällä 2019 käynnistämä akatemiatoiminta on alkanut lupaavasti ja U19-ikäluokkien joukkueet pelaavat valtakunnansarjoissa JBA Gradia nimen alla.

Yhteistyöseuramme JBA:n miesten joukkue pelasi viime vuonna miesten ykkösdivisioona A:ssa, jossa he olivat runkosarjassa kahdeksansia kauden keskeytyessä. JBAn naisten joukkue pelasi viime kaudella naisten alueellista 2.divisioonaa ja nousi voittoprosenttinsa ansiosta naisten valtakunnalliseen 1.divisioonaan kaudeksi 2020-2021.

Lauri Markkasen koriskoulu kasvatti edelleen suosiotaan. Kouluun ilmoittautui kolmannelle kaudelle yli 500 lasta, joista noin 300 oli HoNsUn viidellä koululla. JBA järjesti toiminnan lapsille maksuttomaksi. Toiminnassa olivat mukana myös muut alueen seurat (SäyRi, Huima, MU, LU). Pääosa koriskoulun ohjaajista oli honsulaisia.

Toimintakauden aikana päivitimme myös seuratuotteet ja teimme seuratuotekatalogin. Jo ensimmäisen tilauksen perusteella voimme sanoa, että tuotteille oli kysyntää.

HoNsU Juniorit ry:n hallitus

Hippo-Korisleirit järjestetään kesällä – ilmoittautuminen nyt auki!

HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään myös tulevana kesänä! HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään jälleen tulevana kesänä. Leirit ovat tarkoitettuja kaikille koripalloilusta kiinnostuneille 6-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen leiriviikko 5.-9.6. on vuosina 2012-2016-syntyneille ja toinen leiriviikko 12.-16.6. on vuosina 2008-2011-syntyneille. Leirit järjestetään Kypärämäen koululla. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirien ohjaajina […]

HoNsU mukana Kesäduuni OP:n piikkiin -kampanjassa!

HoNsU on mukana OP Keski-Suomen nuorten kesätyökampanjassa myös tänä vuonna! OP Keski-Suomi lahjoittaa varat nuoren kesätyöntekijän palkkaukseen yhteensä 120 kesätyöpaikkaan ympäri Keski-Suomen. HoNsUn tarjoamat kesätyöpaikat ovat tänä kesänä apuohjaaja kesäleireille ja apuohjaaja kesän katukoristoimintaan. Hakuaika kesätyöhön päättyy 14.4. Tarkemmat lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät täältä: https://www.op.fi/web/op-keski-suomi/kesaduuni

Palautetta verkkosivuista

HoNsUn uudet verkkosivut on nyt julkaistu. Uudistuksessa siirryttiin käyttämään WordPress-julkaisujärjestelmää. Anna rohkeasti palautetta uudesta sivustosta ja kerro, jos jokin näyttää erikoiselta tai ei toimi niin kuin pitäisi. Kalle Kemilä0443210036kkemila@me.com

HoNsUn kesäloman päätösleiri

HoNsU järjestää kesäloman viimeisellä viikolla ma-to 1.-4.8. nelipäiväisen korisleirin Kypärämäen koululla! Leiri on tarkoitettu kaikille koriksesta kiinnostuneille vuosina 2011-2015-syntyneille lapsille. Leirin hinta 80€, sisältäen ohjatun toiminnan lisäksi lämpimän ruoan joka päivä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot täältä löytyvällä lomakkeella tai sähköpostilla info@honsu.fi. Paikkoja rajatusti, joten toimi nopeasti!

Palkitut kaudella 2021-2022

HoNsU:n kauden 21-22 päättäjäiset pidettiin tiistaina 31.5. Monnarilla. Palkitut kausi 2021-2022 Seuran palkinnot Vuoden joukkue: U14-tytötVuoden pelaaja: Vilppu Vaskelainen (U16-pojat)Esimerkillinen tyttöjuniori: Reetta Jakonen (U16-tytöt)Esimerkillinen poikajuniori: Viljami Valtonen (U15-pojat)Vuoden valmentaja: Juuso Sainio (U16-tytöt)Vuoden kasvattaja: Matias Vähätörmä (Minipojat)Vuoden joukkueenjohtaja: Arto Sironen (U14-pojat)Vuoden rahastonhoitaja: Anssi Koskinen (U16-pojat)Vuoden taistelija: Arina Chub (Minitytöt) Juniorijoukkueet Mikrotytöt kehittynein: Sofia KontioMikrotytöt harjoittelija: Joanna SiekkinenMikrotytöt tsemppari: […]