Toimintakertomus

Toimintakertomus 2021 – 2022 (tilikausi 1.7.2021 – 30.6.2022)

HoNsU Juniorit ry:n edellinen vuosikokous pidettiin 31. tammikuuta 2022. Kokous pidettiin seuran toimistotiloissa Sepänkadulla Jyväskylässä. Läsnä oli viisi (5) yhdistyksen jäsentä. Kokouksessa hyväksyttiin edellisen tilivuoden tilinpäätös ja toimintakertomus sekä vahvistettiin toimintasuunnitelma toimintakaudelle 2021–2022. Kokouksessa valittiin myös yhdistykselle hallitus. Hallitukseen kuuluvat puheenjohtajana Antti Pahankala, varapuheenjohtajana Karri Ärling (varajäsen Ilja Saralahti) erovuorossa, Marko Kainulainen (varajäsen Pasi Jakonen) erovuorossa, Olli Oivanen (varajäsen Tanja Räty) ja Paavo Pitkänen (varajäsen Riku Vainio). Hallitus on pitänyt kolme (3) varsinaista kokousta toimintakauden aikana. Lisäksi kokouksessa päätettiin vaihtaa seuran nimi takaisin alkuperäiseen, seuran nykyinen virallinen nimi on Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry, jonka lyhenne on HoNsU ry. Kuluneella toimikaudella 2021–2022 toiminta palautui alkukaudesta normaaliin koronavaikeuksien jälkeen, mutta heti vuodenvaihteessa Jyväskylän kaupunki esti junioreiden pelaamisen koronatilanteeseen vedoten. Myöhemmin keväällä kautta päästiin onneksi jatkamaan

Valtakunnan sarjat

U19-pojat pelasivat 1.divisioonaa. Saldo oli kahdeksan voittoa ja 14 tappiota, sijoitus 8.

U16-pojat pelasivat 1. divisioonaa. Saldo oli seitsemän voittoa ja 11 tappiota, sijoitus 7.

U15-pojat pelasivat Robert Petersen Cupia. Saldo oli kahdeksan voittoa ja kuusi tappiota, mutta jatko-otteluista tuli tappio, joten pojat tippuivat ennen lopullisia pudotuspelejä.

U14-pojat pääsivät kevääksi SM-sarjaan, saldo oli yksi voitto ja seitsemän tappiota, joten pojat eivät selviytyneet pudotuspeleihin.

U16-tytöt pelasivat 1.divisioonaa. Saldo oli viisi voittoa ja 13 tappiota, sijoitus 8.

U14-tytöt pääsivät kevääksi SM-sarjaan, saldo oli kolme voittoa ja viisi tappiota, joten tytöt eivät selviytyneet pudotuspeleihin.

Yhteistyöseuramme Jyväskylä Basketball Academyn eli JBA Gradian U19-ikäiset tytöt pelasivat ikäluokkansa 1.divisioonaa, sijoitus oli 10.

Alueen sarjat

Juniorijoukkueemme pelasivat Keskisen alueen aluesarjoissa.

U16-pojat osallistuivat aluesarjaan kahdella joukkueella, sijoitukset olivat 2. ja 9.

U15-pojat osallistuivat vuotta vanhempien eli U16-ikäisten aluesarjaan. Sijoitus oli 7.

U14-pojat pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjoissa kahdella joukkueella.

Minipojat pelasivat oman ikäluokkansa aluesarjoja neljällä joukkueella.

Mikropojat pelasivat aluesarjoissa kahdella joukkueella.

U16-tytöt pelasivat valtakunnallisen divarin lisäksi aluesarjaa SäyRin alla, sijoitus oli toinen.

U14-tytöt pelasivat SM-sarjan lisäksi aluesarjaa kahdella joukkueella.

Minitytöt pelasivat aluesarjoja kahdella joukkueella.

Mikrotytöt pelasivat aluesarjoja kahdella joukkueella.

Myös aikuisten harrastekoripallo jatkui aktiivisena. Naisten kakkosdivisioonaa pelasimme yhdellä joukkueella. Sijoitus oli kauden viimeinen eli kuudes (kymmenestä pelistä yksi voitto). Korisorjien toiminta jatkui entisellään eli yksi säännöllinen harjoitus viikossa. Uutena joukkueena saimme vanhoista poikajunioreistamme kerätyn HoNsU All Stars -joukkueen mukaan miesten kuntosarjaan.

Yleistä

Isoin asia viime toimintakaudella oli onnistunut valmennuspäällikön rekrytointi ja palkkaus, joka onnistui Opetus- ja Kulttuuriministeriön myöntämän seuratuen avulla. Seuran kokopäiväisenä valmennuspäällikkönä elokuussa 2021 aloitti Tristan Fay. Samalla seuran organisaatiorakennetta muutettiin ja Sami Tolkista tehtiin toiminnanjohtaja. Tristan valittiin vuodelle 2022 Koripalloliiton juniorivalmennusverkostoon.

Valmentajatilanteemme on hyvä ja jokaisella joukkueella oli vähintään kaksi vastuullista valmentajaa. Valmentajien määrämme kasvoi jälleen, yhteensä meillä oli jo yli 40 valmentajaa ja tämän avulla pystymme tarjoamaan laadukkaampaa toimintaa harrastajillemme. Lisenssipelaajia meillä oli viime kaudella noin 590 ja sillä olimme edelleen Keskisen alueen suurin koripalloseura ja koko Suomen seitsemänneksi suurin seura. Lisenssimäärien kasvu jatkui noin 50:llä (n. 9 %) lisenssillä, vaikka koronatilanne on edelleen aiheuttanut haasteita seuratoimintaan Suomessa yli lajirajojen.

Taloudenpito on aina urheiluseurassa haasteellista. Menoja riittää, mutta tulopuolelle on Jyväskylän kaltaisessa kaupungissa vaikea koota yhteistyöeuroja. Tilinpäätös osoittaa, että koronasta huolimatta taloudenpidossa ja varainhankinnassa onnistuimme jopa erinomaisesti, tulos on jälleen selvästi positiivinen ja olemme täysin velaton seura. Suuri kiitos kuuluu Lauri Markkaselle sekä perinteiselle Hongikon Nuorisoseuralle, joka yhä jaksaa vuosittain tukea koripallon junioritoimintaa. Myös Jyväskylän kaupungin tuki toiminnalle on merkittävä ennen kaikkea sillä tavalla, että juniorien harjoitusvuorot pysyivät vielä maksuttomina. Muita avustuksia saimme mm. OKMltä, kaupungilta sekä Koripalloliitolta.

Yhteistyöseuramme JBA:n miesten joukkue pelasi viime vuonna miesten ykkösdivisioona A:ssa, jossa he olivat runkosarjassa kymmenensä, eivätkä selviytyneet pudotuspeleihin. JBA:n naisten joukkue pelasi naisten 1.divisioonaa ja oli hienosti sarjassa kuudes, tippuen puolivälierässä Helsingin NMKY:ä vastaan voiton 2–1. Lauri Markkasen koriskoulun suosio pysyi ennallaan, vaikka toimintaan tehtiin pieniä muutoksia ikäluokkien ja paikkojen osalta. Kouluun ilmoittautui viidennelle toimintakaudelle yli 500 lasta, joista vajaa 300 oli HoNsUn kuudella koululla. JBA järjesti toiminnan lapsille maksuttomaksi. Toiminnassa olivat mukana myös muut alueen seurat (SäyRi, Huima, MU, LU). Pääosa koriskoulun ohjaajista oli Honsulaisia.

Ilahduttavasti saimme vihdoin käynnistettyä keväälle 2022 HoNsUn Unified-koriksen, joka on suunnattu erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Näin pystymme tarjoamaan myös erityislapsille saman mahdollisuuden kokea koripallon ilot ja onnistumiset. Myös edellisellä toimintakaudella käynnistetty katukoristoiminta lapsille ja nuorille jatkui myös kesällä 2022.

Olimme heti keväällä mukana auttamassa Ukrainaista tulleita perheitä. Ukrainalaiset lapset ja nuoret saivat harrastaa seurassa koko kevään ilmaiseksi. Lisäksi keräsimme heille jäseniemme suurella avustuksella harrastusvälineitä (kenkiä ja palloja) sekä harjoitusvaatteita ja muita vaatteita.

Hongikon Nuorisoseuran Urheilijat ry:n hallitus

HoNsU järjestää hiihtolomalla korisleirin!

HoNsU järjestää hiihtolomalla kolmepäiväisen korisleirin. Leiri on tarkoitettu kaikille koripalloilusta kiinnostuneille vuosina 2012-2016-syntyneille tytöille ja pojille. Leiri järjestetään ma 26.2. – ke 28.2. Kypärämäen koululla. Leirille voit osallistua koko ajaksi tai vaan osaan päivistä omien aikataulujesi mukaisesti. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirin ohjaajina toimivat HoNsUn osaavat ja koulutetut valmentajat. Leirin […]

Laurin kotipesä – Susijengin maksuton kisakatsomo lapsiperheille!

Tule kokemaan Susijengin kisahuuma lapsiperheiden maksuttomaan kisastudioon ”Laurin kotipesään”! Lapsiperheiden maksuton kisakatsomo ”Laurin kotipesä” Monitoimitalolla su 27.8. klo 13.00–17.00 Susijengi vs. Japani MM-pelin yhteydessä. Jyväskylän kaupunki, Ruutu ja Koripalloliitto järjestävät yhdessä Lauri Markkasen kasvattajaseuran HoNsUn kanssa ”Laurin kotipesä” -nimellä kulkevan lapsiperheille suunnatun maksuttoman kisakatsomon Monitoimitalolla koripallon MM-kisojen yhteydessä! Ruudun tarjoama ottelulähetys alkaa klo 14.40 ja […]

Palkitut kaudella 2022-2023

HoNsU:n kauden 2022-2023 päättäjäiset järjestettiin tiistaina 30.5. Monnarilla. Palkitut kausi 2022-2023 Seuran palkinnot Vuoden joukkue: U15-tytötVuoden pelaaja: Viljami Valtonen (U16-pojat)Esimerkillinen tyttöjuniori: Helmiliina Huovila (U16-tytöt)Esimerkillinen poikajuniori: Santeri Manninen (U14-pojat)Vuoden valmentaja: U15-tyttöjen valmennustiimi (Teppo Lairio, Juha Kovanen, Mikko Lampinen)Vuoden kasvattaja: Leevi Valtanen (U14-tytöt)Vuoden joukkueenjohtaja: Henri Elomaa (Mikrotytöt)Vuoden rahastonhoitaja: Mika Silvennoinen (U15-U14-pojat)Vuoden taistelija: Kaapo Löfman (U16-pojat) Juniorijoukkueet Mikrotytöt kehittynein: Elsa PeuraMikrotytöt treenaaja: Mysi MalkamäkiMikrotytöt tsemppari: Eeva Lehtonen Mikropojat tunnollinen harjoittelija: Eetu LehikoinenMikropojat kehittynein: Eetu […]

HoNsU:lle kesätöihin? Hae nyt!

Olemme saaneet Keski-Suomen Liikunnalta tuen viiden 15-29 -vuotiaan nuoren työllistämiseksi kesätöihin! HoNsU työllistää KesLin tuen avulla viisi 15-29-vuotiasta nuorta kesätöihin kahdeksi viikoksi tai yhteensä 60 tunniksi kesän aikana. Ainoa ehto on, että olet 15-29-vuotias ja kiinnostunut seuran toiminnasta sekä lasten liikuttamisesta!  Kesätyömahdollisuudet ovat seuraavat: 1. Apuohjaajiksi (2 paikkaa) HoNsUn järjestämille lasten Hippo-korisleireille kesäloman kahdella ensimmäisellä […]

Hippo-Korisleirit järjestetään kesällä – ilmoittautuminen nyt auki!

HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään myös tulevana kesänä! HoNsUn suositut kesän Hippo-korisleirit järjestetään jälleen tulevana kesänä. Leirit ovat tarkoitettuja kaikille koripalloilusta kiinnostuneille 6-15-vuotiaille tytöille ja pojille. Ensimmäinen leiriviikko 5.-9.6. on vuosina 2012-2016-syntyneille ja toinen leiriviikko 12.-16.6. on vuosina 2008-2011-syntyneille. Leirit järjestetään Kypärämäen koululla. Leiripäivät alkavat joka päivä klo 9.00 ja päättyvät klo 15.00. Leirien ohjaajina […]